недеља, 25. мај 2014.

ЈЕДИНИ САВЕЗНИК СРБИЈЕ ЈЕ ПУТИН

Недавно је овај свет напустио Добрица Ћосић, један од највећих српских писаца, академик и политичар...

У свом последњем интервјуу, прилично суморним тоном описао цео 20. век, закључно са актуелним тренутком, луцидно и аргументовано, са мноштвом непобитних чињеница. Посебно је нагласио да се однос великих европских сила према Србији суштински уопште није мењао, с обзиром на то да су њихови ултиматуми уочи светских ратова 1914. и 1941. године имали много сличности, а да се такав однос европских престоница према Србији наставља и у садашњем времену: „Наравно, нико нам не поставља ратне ултиматуме, али мислим да су данас ти притисци перфиднији у својој методологији јер се преносе на економску сферу, на целокупан живот народа.“ 
Кључ решења за излазак из зачараног круга цикличних западних притисака на Србију и последичног страдања нашег народа  првенствено види у успостављању нових стратешких савезништава. 
Конкретно, искључио је могућност договора са немачком кацеларком Ангелом Меркел, рекавши за њу да је превише агресивна, и да наступа према Србима „са реваншистичком страшћу“, чиме је могући избор српских стратешких савезника у будућности свео на само једно име: Путин. Порука за будућност истоветна са речима Светог Петра Цетињског који је у последњим овоземаљским тренуцима поручио наследницима: „Моли се Богу и држи се Русије“. 

опширније: http://serbian.ruvr.ru/2014_05_19/Amanet-Dobrice-Cosica-jedini-realni-saveznik-Srbije-je-Putin-4689/

Нема коментара:

Постави коментар